Osnovne VITIS-ove djelatnosti mogli bi sažeti u sljedeće:

- Stručno - instrunktivni poslovi u oblasti vinogradarstva i vinarstva, stručno-savjetodavni poslovi u oblasti biljne proizvodnje, posebno u vinogradarstvu,
- Projektiranje, opremanje i stručno tehnološko praćenje proizvodnje vina i rakija u projektu mini vinarija-privatnih podruma, promet svih repromaterijala i tehnološke opreme za vinogradarsku i vinarsku proizvodnju,
- Vlastita proizvodnja jakih alkoholnih pića i vina,
- Zastupstvo i distribucija roba.

DOBRO DOŠLI U VITIS!

Od ideje preko stručne elaboracije proizvodnje pa sve do zaštite proizvoda i proizvođača kod nadležnih institucija, VITIS je do sada projektirao i opremio preko 40 suvremenih privatnih podruma te zaštitio preko 120 vrhunskih vina i rakija sa ovog područja. Kako bi ovaj projekat bio cjelovito i kvalitetno zaokružen VITIS se pobrinuo osigurati i sav potreban repro-materijal i tehnološku opremu za vinarsku proizvodnju, a sve to vežući se za vrhunske proizvođače tehnologija iz ovih oblasti.


TRADICIJA I TEHNOLOGIJA!

Rezultat VITIS-ovog rada jeste kvalitetno unaprijeđenje duge tradicije proizvodnje vina na ovom području, podizanje razine kulture pijenja vina, širenje spoznaje o ovoj plemenitoj djelatnosti, te osmišljavanje novog segmenta gospodarskog razvoja na području Čitluka i Hercegovine.

Inženjering i proizvodnja u vinarstvu

Da je već više stoljeća broćanski čovjek neraskidivo vezan uz vinograde i vinarstvo svjedoče spomenici još iz rimskog doba, grozdovi na srednjovjekovnim stećcima i drugi izvori.
Višestoljetni uzgoj vinove loze na ovome području iskristalizirao je i dvije autohtone visokokvalitetne sorte grožđa od kojeg se rade svjetski poznata vina žilavka i blatina.

Još 1993.godine VITIS prepoznaje nove načine povećanja kvaliteta u samoj proizvodnji, prometu i konzumiranju ovdašnjih vina. Stručno-instruktivnim poslovima u oblasti vinogradarstva i vinarstva te elaboriranom zaštitom proizvoda kod nadležnih institucija poljoprivrede, do sada smo zaštitili preko 120 vrhunskih vina i rakija.

Rezultat VITIS - ovog rada danas je vidljiv u svim segmentima razvoja vinarsta u Hercegovini. Od kvalitetnijeg i stručnijeg pristupa u unaprijeđenju proizvodnje grožđa i vina, podizanju razine usluživanja i pijenja vina, do spoznaja o novim mogućnostima gospodarskog razvoja ove tradicijske djelatnosti na području Čitluka i Hercegovine.

 

 

Promet opremom i repromaterijalom

Ono po čemu je djelatnost VITIS-a posebno prepoznatljiva promet je tehnološkom opremom i repromaterijalom za izvođenje proizvodnje u oblasti vinarstva i jakih alkoholnih pića. Kako bi projekat mini vinarija dobio zaokruženu sliku krenuli smo sa pokretanjem koncepta opskrbe opremom i repromaterijalima potrebnim za vinarsku i vinogradarsku proizvodnju. VITIS je do sada opremio 40 suvremenih privatnih podruma na području Čitluka i Hercegovine.


Danas je najveći broj vinarija opremljen najsuvremenijom tehnologijom koja se koristi u proizvodnji vina i rakija (kontrolirana fermentacija mošta, hladna stabilizacija vina do suvremenih linija za flaširanje). Inox spremnici sa i bez kontrolirane fermentacije, hrastove bačve, badnji, muljače, punilice, filteri, boce, čepovi i razne zatvaračice,dio su kompletnog asortimana opreme i repromaterijala potrebnog za vinogradarsku i vinarsku djelatnost.